Memorandum_mk
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ОРГАНИЗИРА ТРКАЛЕЗНА МАСА ПОСВЕТЕНА НА ЖЕНСКОТО ПРЕТПРИЕМНИШТВО
Понеделник, 28.11.2022 11:00 - 13:00, Клуб на пратеници

На ден, 28.11.2022 година, (понеделник), во Клуб на пратеници, ќе се одржи Тркалезна маса на тема ,,Женското претприемништво во Република Северна Македонија и неговата улога во даночниот систем,,. Тркалезната маса е во организација на Управата за јавни приходи која оваа година во пресрет на одбележувањето на Денот на даночните работници - „Св. Матеј'', во фокус го имаше женското претприемништво.

На настанот ќе присуствуваат сопругата на Претседателот на РСМ, Амбасадори, пратенички од Собранието на РСМ, претставници на Меѓународни организации, претставнички на Здруженија на жени претприемачки, на Стопанските комори и од занаетчиска комора. Директорката на УЈП Сања Лукаревска ќе даде изјава за медиуми во 13 часот.

Лице за контакт
 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија