Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.

За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

01.06.2023
ОДРЖАН САМИТ НА ГУВЕРНЕРИ НА НАРОДНИ БАНКИ, МИНИСТРИ ЗА ФИНАНСИИ И ДИРЕКТОРИ НА ДАНОЧНИ УПРАВИ ОД РЕГИОНОТ ВО БЕЧИЧИ, ЦРНА ГОРА
Заменик директорот на Управата за јавни приходи, Тахир Беџети присуствуваше на Самитот на гувернери на народни банки, министри за финансии и директори на даночни управи од регионот, кој се одржа на 29 и 30 мај 2023 година во Бечичи, Црна Гора на тема „Финансиска и монетарна стабилност на регионот во неизвесни времиња на продолжена геополитичка и економска криза“...
 
26.05.2023
РОКОТ ЗА ПОТВРДА ИЛИ КОРЕКЦИЈА НА ГОДИШНИТЕ ДАНОЧНИ ПРИЈАВИ ЗА 2022 ГОДИНА ИСТЕКУВА НА 31 МАЈ
Управата за јавни приходи ги потсетува даночните обврзници – физички лица дека рокот за потврда или корекција на Годишната даночна пријава за 2022 година истекува на 31.05.2023 година (среда)...
 
12.05.2023
СКЛУЧЕН МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ УЈП И ДАНОЧНАТА АДМИНИСТРАЦИЈА НА БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА
Директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска и директорот на Даночната управа за Индиректно Оданочување на Босна и Херцеговина, Миро Џакула, денеска во Бања Лука, потпишаа Меморандум за соработка...
 
09.05.2023
ГРАЃАНИТЕ ДА ИЗВРШАТ УВИД ВО ГОДИШНИТЕ ДАНОЧНИ ПРИЈАВИ ЗА 2022 ГОДИНА
Граѓаните да извршат увид во Годишните даночни пријави за 2022 година што Управата за јавни приходи ги постави на корисничките профили во „е-Персонален данок“, за вкупниот доход кој го оствариле во текот 2022 година...
 
27.04.2023
ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА НА ТВИНИНГ ПРОЕКТ НА ЕУ "ПОДОБРУВАЊЕ НА ЗАШТИТАТА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО СЛУЧАЈ НА НЕСОЛВЕНТНОСТ НА НИВНИОТ РАБОТОДАВАЧ
Претставници од Управата за јавни приходи денес во Клуб на пратеници присуствуваа на завршна конференција на Твининг проектот на ЕУ "Подобрување на заштитата на вработените во случај на несолвентност на нивниот работодавач" чиј цел е зајакнување на правата на работниците во случаите на несолвентност на работодавачите, преку воспоставување на гарантен механизам согласно со минималните барања утврдени со Директивата 2008/94/ЕЗ...
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија