Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Преглед на образец
Барање за пребивање на даночен долг со повеќе платен данок
Кратко име: УЈП-УН-З.2-38/1
Тип на данок: Сите јавни давачки

Даночниот обврзник може да поднесе Барање УЈП-УН-З.2-38, доколку истиот има повеќе платен данок по еден основ и доспеан даночен долг по друг основ.

Барањето се поднесува до даночната канцеларија на УЈП или по електронски пат преку https://etax-fl.ujp.gov.mk/

Обврзникот е должен да уплати административни такси во износ од 300 денари од кои:

  • 50,00 денари за барањето
  • 250,00 денари за решението
Pdf_16   Барање за пребивање на даночен долг со повеќе платен данок  (221 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија