Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на образец
Барање за враќање на ДДВ на меѓународни организации
Кратко име: ДДВ-14
Тип на данок: Данок на додадена вредност

Претставништва на меѓународни организации за прометот на добра и услуги извршени спрема нив можат да бараат враќање на ДДВ на образецот “ДДВ-14”.

Pdf_16   Барање за враќање на ДДВ на меѓународни организации  (334 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија