Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за начинот на пресметка и уплата на придонесите од задолжително социјално осигурување
Име: Правилник за начинот на пресметка и уплата на придонесите од задолжително социјално осигурување
Објава: Службен весник на Р.М.; број 149/2008
Важи од: 09.12.2008 

Со овој правилник се пропишува начинот на пресметка и уплатата на придонесите од задолжително социјално осигурување.

Пресметката на придонесите од задолжително социјално осигрување се врши при пресметка на плата или дел од плата, надоместок на плата, пензија, односно друг паричен надоместок, придонеси од задолжително социјално осигурување (во натамошниот текст: придонеси) и персонален данок на доход (во натамошниот текст: персонален данок).

Pdf_16   Превземи го документот  (455 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија