Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Упатство за спречување на перење пари и финансирање на тероризам за казина
Име: Упатство за спречување на перење пари и финансирање на тероризам за казина
Објава: УЈП-ДИ-У.2-02/1
Важи од: 14.04.2014 

Со ова Упатство се утврдува постапката за превентивно делување за спречување на перење на пари и финансирање на тероризам кај приредувачите на игри на среќа / казината, улогата на приредувачите на игри на среќа (казината) во раното препознавање и пријавување на сомнителните активности / транскации.

Pdf_16   Превземи го документот  (130 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија