Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Уредба со Законска сила за примена на законот за данокот на добивка за време на вонредна состојба
Име: Уредба со Законска сила за примена на законот за данокот на добивка за време на вонредна состојба
Објава: “Службен весник на РСМ“, број 79/2020 и 169/2020
Важи од: 22.06.2020 

Со оваа Уредба се пропишува ослободувањето од плаќање на износот на аконтациите на данокот на добивка за време на траење на вонредна состојба.

Pdf_16   Уредба со Законска сила за примена на законот за данокот на добивка за време на вонредна состојба  (32 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија