Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Уредба со законска сила за примена на законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физички лица за време на вонредна состојба
Име: Уредба со законска сила за примена на законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физички лица за време на вонредна состојба
Објава: “Службен весник на РСМ“, број 108/2020 и 156/20
Важи од: 12.06.2020 

Со оваа уредба се регулира примената на Законот за враќањето на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица за време на вонредна состојба предизвикана од COVID-19 вирусот.

Pdf_16   Уредба со законска сила за примена на законот за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физички лица за време на вонредна состојба  (30 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија