Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за начинот на пријавување и регистрација на странско лице
Име: Правилник за начинот на пријавување и регистрација на странско лице
Објава: Службен весник на РСМ, бр.286/23
Важи од: 01.01.2024 

 Со овој правилник се пропишува начинот на пријавување и регистрација на странско лице, начинот на водење на регистарот на даночни застапници, формата и содржината на регистарот на даночни застапници, формата и содржината на пријавата за регистрација за целите на данокот на додадена вредност како и потребната документација.

Pdf_16   Правилник за начинот на пријавување и регистрација на странско лице  (164 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија