Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за постапката, начинот и роковите за доделување на единствен даночен број ...
Име: Правилник за постапката, начинот и роковите за доделување на единствен даночен број ...
Објава: Службен весник на Р.М., број 46/2006…161/2009
Важи од: 31.12.2009 

Со овој правилник се уредува постапката, начинот и роковите за доделување на единствен даночен број (ЕДБ), содржината и начинот на водење на единствениот регистар на даночни обврзници, содржината и формата на пријавата за регистрација, како и постапката за бришење од регистрацијата.

Pdf_16   Превземи го документот  (149 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија