Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Стратешки приоритети и цели

Управата за јавни приходи ги постави следните стратешки приоритети и цели за периодот 2024-2026 година:

Програма 1:
ОДАНОЧУВАЊЕ БАЗИРАНО НА ДИГИТАЛИЗАЦИЈА КАКО СТРАТЕШКА АЛАТКА И ИНФОРМАЦИЈАТА КАКО СТРАТЕШКИ РЕСУРС ВО ИНТЕГРИРАНА И СТАНДАРДИЗИРАНА ОКОЛИНА
Потпрограма 1 - Оданочување во интегрирана околина со поврзани системи и размена на информации меѓу УЈП, даночните обврзници и трети страни и стандардизирани процедури
Потпрограма 2 - Подобрени и нови методологии за работа и програми за управување со даночната усогласеност и заштита на даночните приходи врз основа на управување со податоци, анализи и деловна интелигенција
Потпрограма 3 - Нови електронски услуги и кооперативност со даночните обврзници

Програма 2:
КАПИТАЛНИ И СТРУКТУРНИ РЕФОРМИ КАКО ПОДДРШКА НА ЕФЕКТИВНА ДАНОЧНА АДМИНИСТРАЦИЈА
Потпрограма 1 - Зајакнато институционално управување и воспоставени механизми за предвидливост, одговорност и отчетност
Потпрограма 2 - Зајакнат човечки капитал и воспоставени механизми за организациски развој и управување со промените
Потпрограма 3 - Консолидирана внатрешна организација која ќе гарантира реализација на стратешките цели
Потпрограма 4 - Унапредување на безбедноста и стабилноста на ИТ системите и податоците

За да го преземете Стратешкиот план на УЈП, кликнете тука.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија