Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Видови придонеси од задолжително социјално осигурување

Придонеси од задолжително социјално осигурување се следните:

  1. Пензиско и инвалидско осигурување врз основа на тековна исплата;
  2. Здравствено осигурување;
  3. Здравствено осигурување во случај на повреда на работа и професионално заболување;
  4. Осигурување во случај на невработеност;
  5. Стаж на осигурување кој се смета со зголемено траење.
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија