Memorandum_mk
Одбележување на Св. Матеј - Денот на даночните работници
30.11.2009

По повод Св. Матеј - Денот на даночните работници во Македонија, на 29 ноември 2009 година, во просториите на УЈП Регионалната дирекција Скопје беше организирана пригодна свеченост за даночните службеници од Управата за јавни приходи.

На свеченоста директорот на Управата за јавни приходи, г - дин Горан Трајковски се обрати пред вработените за постигнатите резултати во 2009, текот на реформите во Управата и предизвикот на кој ќе треба да одговорат даночниците во 2010.

Традиционално за Св. Матеј, се доделуваат и награди за најуспешните организациони единици и даночници во УЈП. Оваа година ПЛАКЕТА за посебен придонес и поддршка на модернизацијата на Управата за јавни приходи на Република Македонија, е доделена на вработените во:

 1. Секторот за правни работи во Генерална Дирекција Скопје
 2. Регионална Дирекција Скопје
 3. Центарот за обработка на пријави во Генерална Дирекција Скопје

ПОФАЛНИЦА за професионалност и ефикасност во работата на Управата за јавни приходи на Република Македонија е доделена на 10 даночни службеници и тоа:

 1. Елена Петрова – Управник на Дирекција за големи даночни обврзници
 2. Елена Јанева Димова – Управник на Регионална Дирекција Скопје
 3. Благица Митровска - Заменик раководител на сектор за информатичка технологија во Генерална Дирекција
 4. Мимоза Трајаноска – Раководител на одделение за услуги на даночни обврзници во РД Скопје
 5. Зорица Мојсоска - Самостоен даночен референт во Контакт Центар на УЈП
 6. Весна Јованова - Самостоен даночен референт во Контакт Центар на УЈП
 7. Елица Малинкова - Заменик управник на Регионална Дирекција Кавадарци
 8. Ќани Алија – Раководител на одделение за утврдување на данок во РД Тетово
 9. Ружа Иванова - Самостоен даночен советник за поврат, пребивање и пренасочување на данок во РД Штип
 10. Василка Џамбазоска - Шеф на служба за утврдување на данок во РД Битола

По повод пензионирање во 2009, ПРИЗНАНИЕ за долгогодишна работа во Управата за јавни приходи на Република Македонија е доделена на:

 1. Лилјана Јанева - Генерална Дирекција
 2. Стојан Петкоски - Регионална Дирекција Битола
 3. Слободан Јовевски - Регионална Дирекција Битола
 4. Ахил Димитриоски - Регионална Дирекција Битола
 5. Живко Трајковски - Регионална Дирекција Битола
 6. Снежана Иваноска - Регионална Дирекција Битола
 7. Ѓорѓи Василев - Регионална Дирекција Штип
 8. Владо Петров - Регионална Дирекција Штип
 9. Сане Гапев - Регионална Дирекција Штип
 10. Љупчо Мирчевски - Регионална Дирекција Штип
 11. Методија Велов - Регионална Дирекција Штип
 12. Иван Ашкилов - Регионална Дирекција Штип
 13. Горан Петроски - Регионална Дирекција Тетово
 14. Књазе Богданоски - Регионална Дирекција Тетово
 15. Павле Апостоловски - Регионална Дирекција Тетово
 16. Јордан Камишев - Регионална Дирекција Кавадарци

Оваа година за прв пат е доделено и ПРИЗНАНИЕ за долгогодишна работа во Управата за јавни приходи на 64 даночни службеници кои навршиле 10 години јубилеј, 19 службеника со 20 години јубилеј и 13 признанија за 30 годишен јубилеј во Управата за јавни приходи.

Dsc03250_thumb   Dsc03245_thumb   Dsc03246_thumb   Dsc03258_thumb  
Обраќање на директорот
 
Даночни службеници
 
Доделување на Плакети
 
Доделување на Пофалници
 
               
Dsc03267_thumb   Dsc03285_thumb          
Доделување на Признанија
 
Даночни службеници
         
               
 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија