Memorandum_mk
Крводарителска акција во рамки на Управата за јавни приходи „Капка крв, спасува живот“
24.11.2016

Традиционално во пресрет на одбележувањето на Св.Матеј - Денот на даночниците (29 ноември) и во рамки на програмата за општествена одговорност на УЈП, во тек е крводарителска акција на вработените во Управата за јавни приходи.
Во соработка со Синдикалната организација на УЈП и Црвен Крст, а во духот на хуманоста и солидарноста 151 даночник даруваат крв низ Македонија во Скопје, Гостивар, Тетово, Кичево, Македонски Брод, Кавадарци, Гевгелија, Велес, Валандово, Битола, Прилеп, Охрид, Струга, Штип, Свети Николе, Куманово, Кочани, Струмица и Берово.
Дарувањето на крв е наша општествена одговорност, со еден мал потег на хуманост ќе помогнеме во спасување на нечиј живот.
Наша обврска пред се како граѓани е да ги исполнуваме благовремено обврските спрема државата, но нашата човечка карактеристика е да бидеме хумани и да си помагаме еден на друг, да го изразиме хуманитарниот и социјален карактер, да помогнеме на тие што помошта име е најпотребна.

1_thumb   2_thumb   3_thumb   4_thumb  
 
 
 
 
               
 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија