Memorandum_mk
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Канцеларијата за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.
Комуникацијата со локалните медиуми и информирањето на јавноста на подрачјето на Регионална дирекција на УЈП ја координира Регионален портпарол.
За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

24.06.2019
ИЗВЕСТУВАЊЕ за продолжување на рокот за Јавниот Повик за аплицирање на кандидати - студенти за волонтирање во Управата за јавни приходи
Управата за јавни приходи го продолжува рокот за аплицирање на кандидати – студенти за волонтирање во сите организациони единици на Управата за јавни приходи...
 
19.06.2019
ОД 1-ви ЈУЛИ СТАРТУВА МЕРКАТА ,,МОЈ ДДВ” ЗА ВРАЌАЊЕ НА 15 % ОД ДДВ НА ГРАЃАНИТЕ
Денеска во Владата на Република Северна Македонија Претседателот на Владата на Зоран Заев, министерот за финансии Драган Тевдовски, и директорката на Управата за јавни приходи Сања Лукаревска на прес-конференција информираа за Предлог-законот за враќање на 15% од данокот на додадена вредност на граѓаните кој беше усвоен на последната седница на владата и доставен на усвојување во Собранието...
 
07.06.2019
Претставници од УЈП на Објаснувачки состанок за Поглавје 16 (оданочување) во Европска Комисија на ЕУ во Брисел
Претставници на Управата за јавни приходи беа дел од делегацијата на Република Северна Македонија која во периодот од 2-4 јуни 2019 година, учествуваше на Објаснувачкиот состанок за Поглавје 16 (оданочување) како дел од подготовките за почеток на преговорите за членство на Република Северна Македонија во Европската Унија што се одржа во Европската Комисија во Брисел...
 
05.06.2019
Управата за јавни приходи домаќин на настан организиран од страна IOTA
Управата за јавни приходи во периодот од 04.06.2019 до 06.06.2019 година е домаќин на Меѓународната организација на даночните администрации (IOTA) која што токму во Скопје го одржува Форумот за имплементација на мерките за борба против даночната евазија (Base Erosion and Profit Shifting - BEPS)...
 
31.05.2019
УЈП одржа дводневна работилница за имплементација на моделот CAF - Заедничка рамка за проценка
Управата за јавни приходи водена од примерот на јавните администрации низ цела Европа и предизвикот за одржување и понатамошен развој, ефективност, оперативно работење, исполнување на барањата и очекувањата на даночните обврзници одржа дводневна работилница….
 
Страници: 


 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Македонија