Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Recnik
Даночни приходи II квартал 2015

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-30.06.2015
НАПЛАТA
01.01.-30.06.2014

ИНДЕКС:
2015/2014

Данок на добивка 7,651 2,687 284,74%
Персонален данок на доход 6,067 5,658 107,23%
Данок на додадена вредност 19,735 20,646 95,59%
ВКУПНО 33,453 28,991 115,39%
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија