Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Recnik
Даночни приходи I квартал 2016

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-31.03.2016
НАПЛАТA
01.01.-31.06.2015

ИНДЕКС:
2016/2015

Данок на добивка 2,907 3,932 73,94%
Персонален данок на доход 3,235 2,964 109,13%
Данок на додадена вредност 11,697 9,313 125,60%
ВКУПНО 17,839 16,209 110,06%
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија