Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Recnik
Даночни приходи II квартал 2016

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-30.06.2016
НАПЛАТA
01.01.-30.06.2015

ИНДЕКС:
2016/2015

Данок на добивка 5,739 7,651 75,01%
Персонален данок на доход 6,533 6,067 107,69%
Данок на додадена вредност 23,520 19,735 119,18%
ВКУПНО 35,792 33,453 106,99%
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија