Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Recnik
Даночни приходи III квартал 2016

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-30.09.2016
НАПЛАТA
01.01.-30.09.2015

ИНДЕКС:
2016/2015

Данок на добивка 8,233 9,592 85,83%
Персонален данок на доход 9,994 9,017 110,83%
Данок на додадена вредност 34,957 30,623 114,15%
ВКУПНО 53,184 49,232 108,03%
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија