Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Recnik
Даночни приходи I квартал 2017

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-31.03.2017
НАПЛАТA
01.01.-31.06.2016

ИНДЕКС:
2017/2016

Данок на добивка 3,158 2,907 108,62%
Персонален данок на доход 3,491 3,235 107,93%
Данок на додадена вредност 12,166 11,697 104,00%
ВКУПНО 18,815 17,839 105,47%
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија