Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Даночни приходи II квартал 2017

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-30.06.2017
НАПЛАТA
01.01.-30.06.2016

ИНДЕКС:
2017/2016

Данок на добивка 6,925 5,739 120,66%
Персонален данок на доход 7,181 6,533 109,91%
Данок на додадена вредност 23,387 23,520 99,44%
ВКУПНО 37,493 35,792 104,75%
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија