Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Даночни приходи III квартал 2020

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.-30.09.2020
НАПЛАТA
01.01.-30.09.2019

ИНДЕКС:
2020/2019

Данок на добивка 7,589 9,097 86,39%
Данок на личен доход 12,892 13,222 97,51%
Данок на додадена вредност 32,917 37,795 87,09%
ВКУПНО 53,668 60,114 89,28%

 

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија