Memorandum_mk
Преглед на образец
Мој ДДВ десктоп апликација
Кратко име: Мој ДДВ
Тип на данок: Друго

Поврат на ДДВ-Десктоп апликацијата ќе може да се користи од страна на секој граѓанин кој е регистриран во Управа за јавни приходи (УЈП) во системот е-ПДД (http:// e-pdd.ujp.gov.mk) со цел да врши поврат на ДДВ, поништување на фискални сметки и скенирање на сторни сметки. За да се користи оваа апликација потребно е да имате баркод читач.

Document   Мој ДДВ десктоп апликација  (86 MB)
 
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија