Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на образец
Барање за издавање на уверение за платени даноци и придонеси од домашно / странско физичко лице
Кратко име: УЈП-УН-З.2-19/1
Тип на данок: Сите јавни давачки

За потребите на граѓаните/физички лица, Управата за јавни приходи издава Уверение за платени даноци и придонеси, по претходно поднесено Барање (образец УЈП-УН-З.2-19).

Пополнетото барање се поднесува во писмена форма до надлежната даночна канцеларија според местото на живеење, односно престој на даночниот обврзник или по електронски пат преку https://etax-fl.ujp.gov.mk

По извршениот увид и исполнување на условите, односно граѓанинот да нема неподмирени даночни обврски, придонеси и други давачки по сите основи, УЈП го издава бараното Уверение за платени даноци и придонеси.

Рокот за издавање на „Уверението за платени даноци и придонеси“ е веднаш или во рок од 15 дена од денот на поднесување на Барањето.

За повеќе информации во врска со постапката за издавање на уверенија за граѓани/физички лица, кликни тука.

Pdf_16   Превземи го документот  (301 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија