Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Закон за персоналниот данок на доход
Име: Закон за персоналниот данок на доход
Објава: Службен весник на РМ, бр.80/93...190/17
Важи од: 01.01.2018 

Со овој закон се воведува персонален данок на доход и се уредува начинот на оданочување на доходот на граѓаните. Персоналниот данок на доход се плаќа годишно на збирот на нето приходите од сите извори, освен на приходите што се изземени од оданочување со овој закон.

 

***Овој закон се применува до 31.12.2018 година***

За започнатите постапки до денот на примена на Законот за данокот на личен доход, односно до 31.12.2018 година, се применуваат одредбите на овој закон.
 

Pdf_16   Превземи го документот  (308 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија