Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Преглед на законска регулатива
Одлука за изменување на одлуката за ослободување од обврска за користење на интегриран автоматски систем за управување на вршителите на авто – такси превоз на патници
Име: Одлука за изменување на одлуката за ослободување од обврска за користење на интегриран автоматски систем за управување на вршителите на авто – такси превоз на патници
Објава: Службен весник на Р.М, бр.121/18
Важи од: 02.07.2018 

Согласно Одлуката на Владата на РМ („Службен весник на РМ“, бр.121/18 од 02.07.2018 година), вршителите на авто-такси превоз на патници се ослободуваат од обврската за користење на интегриран автоматски систем за управување до 31 декември 2018 година.

Ова значи дека за сите авто-такси превозници се продолжува рокот за воведување и регистрација на фискални апарати со вграден ГПРС уред дo 31 декември 2018 година.

Pdf_16   Одлука за изменување на одлуката за ослободување од обврска за користење на интегриран автоматски систем за управување на вршителите на авто – такси превоз на патници  (66 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија