Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за формата и содржината на даночната пријава на данокот на додадена вредност
Име: Правилник за формата и содржината на даночната пријава на данокот на додадена вредност
Објава: “Службен весник на Р.М.“..., број 222/2016
Важи од: 28.12.2016 

Со овој правилник се пропишува формата и содржината на даночната пријава на данокот на додадена вредност.

***

Пријавата ќе се применува за даночен период од 01.01.2017 година, што значи дека за даночните периоди 01.10.2016-31.12.2016 (тримесечни) и 01.12.2016-31.12.2016 (месечни) треба да се поднесе даночна пријава на ДДВ на стариот образец.

Pdf_16   Превземи го документот  (24 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија