Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Закон за заштита на укажувачи
Име: Закон за заштита на укажувачи
Објава: Службен весник на РМ, бр.196/15
Важи од: 18.11.2015 

Со овој закон се уредуваат заштитеното пријавување, правата на укажувачите, како и постапувањето и должностите на институциите, односно правните лица во врска со заштитено пријавување и обезбедувањето заштита на укажувачите.

За контакт со овластеното лице на УЈП за заштитено внатрешно пријавување кликни тука

Pdf_16   Превземи го документот  (208 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија