Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за начинот на пресмeтка и уплата на аконтациите на данокот на доход, формата и содржината и начинот на доставување и одобрување на електронската пресметка за доход и данок
Име: Правилник за начинот на пресмeтка и уплата на аконтациите на данокот на доход, формата и содржината и начинот на доставување и одобрување на електронската пресметка за доход и данок
Објава: Службен весник на РСМ, бр.132/19
Важи од: 29.06.2019 

Со овој правилник се пропишува начинот на пресметка и уплата на аконтациите наданокот на доход, формата и содржината и начинот на доставување и одобрување на електронската пресметка за доход и данок на исплатувачот од членот 84 од Законот за данокот на личен доход, обврзникот кој во текот на годината остварува доход кој подлежи на оданочување врз основа на Законот за данокот на личен доход и обврзникот-нерезидент.

Pdf_16   Превземи го документот  (50 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија