Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за формата, содржината и начинот на составување на годишен даночен биланс за обврзниците кои вршат самостојна дејност
Име: Правилник за формата, содржината и начинот на составување на годишен даночен биланс за обврзниците кои вршат самостојна дејност
Објава: Службен весник на РСМ, бр. 271/19
Важи од: 27.12.2019 

Со овој правилник се пропишува формата, содржината и начинот на составување на годишниот даночен биланс за обврзниците кои остваруваат приходи од вршење на самостојна дејност и кои согласно со член 30 став (1) од Законот за данокот на личен доход, се должни да водат деловни книги.

Pdf_16   Правилник за формата, содржината и начинот на составување на годишен даночен биланс за обврзниците кои вршат самостојна дејност  (36 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија