Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Уредба со законска сила за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиумите
Име: Уредба со законска сила за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиумите
Објава: Службен весник на РСМ, бр.156/2020
Важи од: 12.06.2020 

Со оваа уредба со законска сила се уредуваат условите, начинот и постапката на субвенционирање на исплата на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработените во медиумите кои работеле и известувале за надминување на состојбата со COVID-19 за време на траење на вонредната состојба за месец, јуни, јули и август 2020 година.

Pdf_16   Уредба со законска сила за субвенционирање на придонеси од задолжително социјално осигурување за вработени во медиумите  (38 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија