Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за спроведување на ослободувањето од царина и други давачки, акциза и ДДВ...на проекти финансирани со парични средства на странски донатори
Име: Правилник за спроведување на ослободувањето од царина и други давачки, акциза и ДДВ...на проекти финансирани со парични средства на странски донатори
Објава: Службен весник на Р.М., број 54/2003 и 58/2003
Важи од: 20.08.2003 

Со овој правилник се уредува спроведување на ослободувањето од царина и други давачки, акциза и ДДВ при увоз на добра-стоки и за обезбедување на средства за плаќање на акциза и ДДВ за прометот на добра и услуги во земјата, потребни за реализирање на проекти финансирани со парични средства на странски донатори.

Pdf_16   Правилник за за спроведување на ослободувањето од царина и други давачки, акциза и данок на додадена вредност  (113 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија