Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Recnik
Преглед на законска регулатива
Упатство за примена на преодните одредби на Законот за данок на додадена вредност (ДДВУПО)
Име: Упатство за примена на преодните одредби на Законот за данок на додадена вредност (ДДВУПО)
Објава:
Важи од: 28.03.2001 

Упатството за преодните одредби на Законот за данок на додадена вредност (ДДВУПО) се однесува на Управата за јавни приходи и е обврзувачко за вработените во неа. Упатството ДДВУПО обработува прашања од општо значење поврзани со преодните одредби на Законот за данокот на додадена вредност (ЗДДВ) кои бараат нивно толкување со цел да се обезбеди единствена примена на овие одредби. Покрај тоа, овој акт содржи одредби за тоа, како да се постапува во одредени случаи со цел да се избегне престрога и скапа примена на одредбите, како и со цел да се поедностави истата.

Pdf_16   Превземи го документот  (186 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија