Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Преглед на законска регулатива
Закон за даночна постапка
Име: Закон за даночна постапка
Објава: Службен весник на РМ, бр.13/06,.....35/18 и Службен весник на РСМ 275/19... 247/22
Важи од: 25.11.2022 

Со овој закон особено се уредува: општото даночно право; постапката на утврдување на данок; постапката на контрола на данок; постапката на наплата на данок; правата и обврските на даночниот обврзник; и други прашања од даночната постапка. Овој закон е единствена основа на општото даночно право и на даночната постапка.

Pdf_16   Закон за даночна постапка  (900 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија