Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Recnik
Исправка и ажурирање на адресни и матични податоци на обврзник за радиодифузна такса

Постапката за исправка/ажурирање на адресните и матичните податоци на обврзникот на радиодифузна такса ја води ЈП Македонска радиотелевизија (МРТ).

Доколку сте нов сопственик на станбен простор, сте добиле две решенија за радиодифузна такса, решенито гласи на
починато лице или пак воопшто не сте добиле решение, потребно е да обратите до МРТ, како би се извршило
ажурирање на регистрационите податоци.

За информирање, пријавување и доставување на барања за промени и ажурирање на Вашите податоци во Регистарот за РДТ, обратете се во МРТ - контакт телефон: 02/5119 952, 02/5119 945; на шалтерот во МРТ; по пошта: МРТ бул. „Гоце Делчев“ бр.18, 1000 Скопје; е-пошта: rdtaksa@mrt.com.mk; веб страница www.mrt.com.mk

 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија