Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
Прашалник за мерење на задоволството на корисниците на услугите на УЈП
      

Со цел подобрување на квалитетот на работење на Управата за јавни приходи, Ве молиме да го дадете Вашиот придонес со одговор на прашањата и оценка на степенот на Вашето задоволство од даночните услуги/ комуникацијата/соработката со даночната администрација. Пополнувањето на Прашалникот (кликни тука) нема да Ви одземе повеќе од 1 (една) минута, а Вашите одговори ќе претставуваат основа за подобрување на квалитетот на нашите услуги. Истражувањето е во целост анонимно. Прашањата означени со (*) се задолжителни. По пополнувањето на прашалникот притиснете на копчето „Submit“ на крајот од документот и Вашите одговори ќе бидат автоматски испратени.

 

П
В
С
Ч
П
С
Н
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Recnik
Среда, 02.12.2015 - Четврток, 24.12.2015, Гостивар, Росоман, Свети Николе, Куманово, Кривогаштани, Неготино, Скопје, с.Стругово, с.Дрмени, Битола, Градско, Крушево и Чашка.
Декември - Обуки за регистрација и паушално оданочување на земјоделците
Посетете ги обуките за регистрација и паушално оданочување на земјоделци кои Управата за јавни приходи ги организира во вашиот град/општина. На еднодневното советување, сите заинтересирани лица кои се занимаваат со земјоделска дејност имаат можност да се стекнат со знаења и практични примери за начинот на регистрација и паушално оданочување на земјоделци и поволностите кои се предвидени...
 
01.12.2015
Фото галерија - Програма за одбележување на Денот на даночниците
Управата за јавни приходи разви посебна општествена одговорна програма која се фокусира на различни целни групи од потесната и пошироката општествена заедница. Програмата која неколку години по ред се спроведува, а која ја вклучува и активната соработката со Синдикалната организација на УЈП, се фокусира на најранливите категории на граѓани, најмладите, вработените во УЈП, животната средина...преку организирање на крводарителски акции, донаторска помош, вградување на мерки и активности на даночната администрација за подигање на свеста и едукација за заштита на животната средина, едукативни програми за јакнење на даночната свест кај најмладите...Со цел промоција на општествените вредности, кои ги вградивме во секојдневното делување на нашата организација, а во пресрет на одбележувањето на Денот на даночници „29-ти Ноември“...
 
Среда, 25.11.2015 12:00 - 13:00, ПОУ „Свети Климент Охридски“ (Ново Село, Струмица)
Хуманитарна акција на даночниците во Посебното основно училиште „Свети Климент Охридски“, Ново Село
Ги покануваме претставниците на медиумите да присуствуваат на свеченото предавање на хуманитарниот прилог на даночниците за ПОУ „Свети Климент Охридски“ (Ново Село, Струмица), кое ќе се одржи на 25.11.2015 (среда), во 12:00 часот. Хуманитарната акција под мотото „Биди човек, биди хуман“ се организира во рамки на Програмата за одбележување на Денот на даночниците.
 
24.11.2015
ИЗМЕНИ НА ЗАКОНОТ ЗА ПЕРСОНАЛНИОТ ДАНОК НА ДОХОД
Ги информираме даночните обврзници дека со Законот за изменување на Законот за персоналниот данок на доход („Службен весник на РМ“, бр.199 од 13.11.2015 година) продолжува ослободувањето од плаќање на персонален данок на доход за капитална добивка остварена со продажба на хартии од вредност, односно капитална добивка остваренa со продажба на хартии од вредност не се оданочува до 31.12.2018 година.
 
20.11.2015
е-Аукции
Оглас бр.18/2015 за продажба на движни и недвижни ствари
 
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија