Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Односи со јавност

02.12.2023
УПРАВАТА ЗА ЈАВНИ ПРИХОДИ ГО ОДБЕЛЕЖА ДЕНОТ НА ДАНОЧНИТЕ РАБОТНИЦИ
Управата за јавни приходи по 26 пат го одбележа Денот на даночните работници „Св. Матеј“, и 76 години од воспоставување на даночен систем...
 
02.12.2023
ДЕМАНТ ОД УЈП ПО ПОВОД ОБЈАВЕН ТЕКСТ ,, БЛОКИРАНИ СМЕТКИ ЌЕ ДОБИЈАТ 8 КОМПАНИИ КОИ НЕ ГО ПЛАТИЛЕ СОЛИДАРНИОТ ДАНОК,,
Управата за јавни приходи ги демантира наводите објавени во веста под наслов ,,БЛОКИРАНИ СМЕТКИ ЌЕ ДОБИЈАТ 8 КОМПАНИИ КОИ НЕ ГО ПЛАТИЛЕ СОЛИДАРНИОТ ДАНОК,, во кој се вели дека помеѓу државните институции кои се блокирани поради неплаќање на солидарен данок е и Фондот за пензиско и инвалидско осигурување...
 
01.12.2023
КРВОДАРИТЕЛСКА АКЦИЈА НА ДАНОЧНИТЕ РАБОТНИЦИ
Традиционално како и секоја година по повод одбележување на Денот на даночните работници, „Св. Матеј“, даночните работници ширум државата даруваа крв. Во организација на Синдикалната организација на Управата за јавни приходи - Солидарност и Црвениот крст, крводарителска акција се спроведе денес во Скопје а изминатите денови и во други пунктови во внатрешноста на државата...
 
20.11.2023
ДИРЕКТОРКАТА НА УЈП САЊА ЛУКАРЕВСКА УЧЕСТВУВАШЕ НА ДИЈАЛОГ ЗА ДАНОЦИТЕ И ЦЕЛИТЕ ЗА ОДРЖЛИВ РАЗВОЈ ВО 2023 ГОДИНА ВО ЊУЈОРК, САД
На покана на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска учествуваше на „Дијалог за даноците и целите за одржлив развој во 2023 година“ кој се одржа на Универзитетот Колумбија во Њујорк, САД во периодот 14-17 Ноември 2023 година....
 
16.11.2023
Лукаревска: САД ни помагаат во унапредувањето на процесите во Управата за јавни приходи
Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, во интервју за Гласот на Америка вели дека се донесени повеќе стратегии и е формиран Национален совет за борба против неформалната економија кои ќе допринесат во борбата против сивата економија. Лукаревска смета дека буџетот за 2024 година е развоен и креиран согласно потребите на граѓаните и на македонската економија...
 
Четврток, 09.11.2023 11:00 - 12:00, Кузман Јосифовски Питу бр.1 (Комплекс банки 2-ри кат)
БРИФИНГ ЗА НОВИНАРИ
Управата за јавни приходи известува дека утре 09.11.2023 (четврток) со почеток во 11:00 часот Директорката на УЈП, Сања Лукаревска ќе одржи брифинг за новинари...
 
31.10.2023
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА ГОДИШНА ДАНОЧНА ПРИЈАВА - НАЈВИСОК ДОХОД ВО 2022 ГОДИНА
Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, на прес конференција на тема „Годишна даночна пријава – највисок доход во 2022 година“ ја информираше јавноста дека Управата за јавни приходи изготви пред пополнета Годишна даночна пријава за 789.761 граѓанин со искажан годишен бруто доход од 413,8 милијарди денари, и 25, 7 милијарди денари пресметан данок на личен доход...
 
Вторник, 31.10.2023 10:00 - 10:30, Кузман Јосифовски Питу бр. 1 Скопје (Комплекс Банки 2-ри кат)
ПРЕС КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИУМИ ,,ГОДИШНА ДАНОЧНА ПРИЈАВА – НАЈВИСОК ДОХОД ВО 2022 ГОДИНА"
Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска ќе одржи прес конференција на тема Годишна даночна пријава – Највисок доход во 2022 година.
 
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија