Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Recnik
Односи со јавност


Комуникацијата со медиумите се одвива преку Оддел за односи со јавност и комуникација, односно Портпаролот на УЈП.

За начинот на остварување на комуникација со средствата за јавно информирање, главните начела на комуникацијата, политиката на информирање... на Управата за јавни приходи, преземете го „Упатството за односи со јавноста и комуникација со медиумите“.

 

Година Месец Тип на соопштение  

11.08.2023
ПРЕКУ МЕРКАТА МОЈДДВ КАЈ ГРАЃАНИТЕ ДОСЕГА СЕ ВРАТЕНИ 7, 3 МИЛИЈАРДИ ДЕНАРИ
Управата за јавни приходи известува дека ја изврши исплатата на средствата од МојДДВ, за второто тримесечје од оваа година...
 
25.07.2023
СЕ ПРОДОЛЖУВА РОКОТ ЗА ПОДНЕСУВАЊЕ НА ДДВ-04 ПРИЈАВИТЕ ДО 26 ЈУЛИ
Поради прекин на електрично напојување во зградата каде е сместена Генералната Дирекција на Управата за јавни приходи, отежнато функционираат системите на Управата за јавни приходи...
 
20.07.2023
ПЛАТЕТЕ ГО ВЕДНАШ ДОСПЕАНИОТ ДАНОК ПО ДЛД-ГДП ЗА 2022 ГОДИНА И ИЗБЕГНЕТЕ ПРИСИЛНА НАПЛАТА ОД УЈП!!
Управата за јавни приходи ги повикува сите даночни обврзници кои во законскиот рок не ги платиле даночните обврски по ДЛД-ГДП 2022, ДА ГО ИСПОЛНАТ СВОЈОТ ДАНОЧЕН ДОЛГ...
 
01.07.2023
ЗА ЧЕТИРИ ГОДИНИ ПРЕКУ МОЈДДВ КАЈ ГРАЃАНИТЕ СЕ ВРАТЕНИ 107,5 МИЛИОНИ ЕВРА
По повод 4 години МојДДВ, директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска заедно со Министерот за финансии Фатмир Бесими денеска во Клубот на пратеници оддржаа брифинг за новинари...
 
30.06.2023
ЗАПОЧНУВА ПРОЦЕСОТ НА ПОМИРУВАЊЕ ПОМЕЃУ УЈП И С.О. СОЛИДАРНОСТ
Денес 30.06.2023 година (петок) во 13 часот ќе започне процесот на помирување помеѓу Управата за јавни приходи, работодавач и Синдикалната организација на УЈП, Солидарност со посредство на м-р Илија Манасиев – лиценциран помирувач и арбитер во работни спорови..
 
Страници: 


 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија