Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Recnik
10.11.2022
ЛУКАРЕВСКА НА СРЕДБА СО ЖЕНИ ПРЕТПРИЕМАЧКИ ВО ШТИП

Директорката на Управата за јавни приходи, Сања Лукаревска, денеска во Штип се сретна со жени претприемачки од источниот регион. На средбата, претприемачките ги споделија своите искуства и предизвици со кои се соочуваат при водењето на компаниите кои ги управуваат.

Заедничко за сите менаџерки е залагање за успешен развој на домашната економија и поддршка за унапредување на позицијата на жената во бизнис заедницата. Лукаревска, истакна дека Управата за јавни приходи е отворена институција и секогаш го слуша гласот на даночните обврзници, а преку директни контакти со нив, се создаваат можности за изнаоѓање на решенија за надминување на одредени препреки.

Управата за јавни приходи зајакнувајќи го партнерскиот однос ќе продолжи со одржување на вакви средби во останатите градови низ државата, и со тоа го започнува одбележувањето на празникот на даночниците.

 

     
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија