Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Електронско пријавување на неправилности

Електронското пријавување на неправилности во УЈП ви овозможува во било кое време, брзо и едноставно да пријавите даночно затајување, мито и корупција, непрофесионално однесување на даночен службеник ...преку четирите типизирани е-формулари кој се достапни на веб страницата на УЈП.

Пополнетите и испратени пријави автоматски се доставуваат до Контакт центар на Управата за јавни приходи од каде се препраќаат на постапување до надлежните, односно инспекциските служби на Управата за јавни приходи.

Анонимноста и дискрецијата на корисниците е обезбедена во целост.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија