Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Упатство за поврзување и размена на податоци помеѓу информацискиот систем на Управата за јавни приходи и фискалниот систем на опрема на даночниот обврзник
Име: Упатство за поврзување и размена на податоци помеѓу информацискиот систем на Управата за јавни приходи и фискалниот систем на опрема на даночниот обврзник
Објава: УЈП-ИТ-У.2-01/1 (Веб страница на УЈП)
Важи од: 22.10.2013 

Со ова Упатство се утврдува постапката за поврзување и размена на податоци помеѓу информацискиот систем на Управата за јавни приходи и фискалниот систем на опрема на даночниот обврзник.

Упатството има за цел опишување на начинот на меѓусебно поврзување на компонентите од фискалниот систем на опрема и опис на протоколот за комуникација помеѓу GPRS терминалот и информацискиот систем на Управата за јавни приходи.

Pdf_16   Превземи го документот  (522 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија