Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Преглед на законска регулатива
Упатство за протокол за комуникација и размена на податоци помеѓу фискален апарат и крипто модул
Име: Упатство за протокол за комуникација и размена на податоци помеѓу фискален апарат и крипто модул
Објава: УЈП-ИТ-У.2-02/1 (Веб страница на УЈП)
Важи од: 25.11.2013 

Со ова Упатство се утврдува протоколот за комуникација и размена на податоци помеѓу фискалниот апарат и крипто модулот кои се составни компоненти на фискалниот систем на опрема на даночниот обврзник.

Упатството има за цел опишување на начинот на комуникација и размена на податоци помеѓу фискалниот апарат и крипто модулот кои се составни компоненти на фискалниот систем на опрема на даночниот обврзник.

Document   Превземи го документот  (295 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија