Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Recnik
Преглед на законска регулатива
Правилник за начинот на спроведување на даночното поттикнување кога примател на донација добива финансиски средства...
Име: Правилник за начинот на спроведување на даночното поттикнување кога примател на донација добива финансиски средства...
Објава: Службен весник на РМ, бр.78/14
Важи од: 17.05.2014 

Со овој правилник се пропишува начинот на спроведување на даночното поттикнување кога примател на донација добива финансиски средства и истите ги користи за плаќање на набавки на добра и услуги со цел за реализација на јавниот интерес, како и формата и содржината на барањето за враќање на данок на додадена вредност на вршителот на прометот кога примател на донација добива финансиски средства и истите ги користи за плаќање на набавки на добра и услуги, како и потребната документација.

Pdf_16   Превземи го документот  (52 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија