Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          
Recnik
Преглед на законска регулатива
Закон за јавна внатрешна финансиска контрола
Име: Закон за јавна внатрешна финансиска контрола
Објава: Службен весник на РМ, бр.90/09..,192/15
Важи од: 13.11.2015 

Со овој закон се уредува системот на јавна внатрешна финансиска контрола кој го опфаќа финансиското управување и контрола, внатрешната ревизија и нивната хармонизација, воспоставен согласно со меѓународните стандарди за внатрешна контрола и внатрешна ревизија, како и условите и начинот на спроведување на постапката за полагање на испит за овластен внатрешен ревизор во јавниот сектор.

Pdf_16   Превземи го документот  (202 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија