Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Преглед на законска регулатива
Закон за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физички лица
Име: Закон за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физички лица
Објава: Службен весник на РСМ, бр.133/19, 275/19, 244/20 и 65/23
Важи од: 23.03.2023 

Со овој закон се уредуваат условите, начинот и постапката за остварување на правото на враќање на дел од данокот на додадена вредност искажан во фискалните сметки на физичките лица.

Pdf_16   Закон за враќање на дел од данокот на додадена вредност на физичките лица   (251 KB)
 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија