Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Плаќање даноци

Во делот на плаќање даноци можете да ги најдете потребните информации за:

  • Постапки за издавање на уверенија и потврди
  • Даночни стапки за одделните видови даноци
  • Уплатните сметки по тип на приход, давачка и општина на обврзникот
  • Годишното лично ослободување што го остварува обврзникот на персонален данок на доход при годишно пресметување на данокот на доход
  • Даночното ослободување кај одделните видови даноци
  • Меѓународно оданочување - Даночни стапки и Договори за одбегнување на двојното оданочување

Изберете ја соодветната категорија во подменито.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија