Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Recnik
Граѓански дневник

„Граѓански дневник“ е иницијатива на Владата на Република Северна Македонија и е одговор на барањето за решавање на проблемите со кои се среќаваат граѓаните во секојдневната, интеракција со организациите или институциите кои обезбедуваат јавни услуги. За подетални информации во врска со иницијативата “Граѓански дневник“, посетете ја веб страната www.uslugi.gov.mk

Граѓански дневник на Управата за јавни приходи

Концептот на Граѓански дневник ја негува довербата помеѓу Управата за јавни приходи, како давател на услуги, и корисниците на услугите. Има за цел да ги претстави мерливо стандардите на услугите, добиени преку консултации меѓу службениците и корисниците на услугите. Дневникот претставува декларација со која Управата за јавни приходи јавно се обврзува кон јавноста за стандардите на услугите кои ги дава и едновремено им овозможува на граѓаните пристап до услугите кои лично ги засегаат и можност за оценка на дадените услуги која претставува алатка за мерливост на успешноста на Управата за јавни приходи.

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија