Memorandum_mk
Наслови

Електронската архива на наслови Ви овозможува преглед на наслови во дневните печатени медиуми кои директно или индиректно се поврзани со Управата за јавни приходи и активностите на даночната администрација.

Преглед
Датум Медиум Новинар Наслов
05.05.2017  Дневник А.Ф  Компаниите лани свртеле промет од над 18 милјарди евра, најмногу тие што продаваат храна External
04.05.2017  Вечер А.С  Експерти дебатираа за намалувањето на прагот на регистрација за даночни обврзници External
04.05.2017  Дневник А.Ф  Граѓаните лани заработиле три милјарди евра, две милјарди биле плати 
03.05.2017  Дневник М.Б  Работат на интернет од дома, заработуваат по 500 евра на час External
02.05.2017  Дневник А.Ф  Газдите лани сакале да скријат 30,4 милиони евра давачки и даноци кон државата External
25.04.2017  Нова Македонија Комората апелира доверителите да ги следат објавите на Централен регистар 
12.04.2017  Дневник A.T  Со фиктивни фактури бараат неоснован поврат на ДДВ External
12.04.2017  Дневник А.Т  Отекс и Македонија пат најголеми должници на државата External
12.04.2017  Слободен печат  Македонија пат должи 7 милиони евра за ДДВ External
04.04.2017  Дневник А.Т  Трговците, наместо фискална сметка, даваат уплатница за банка External
15.03.2017  Вест Денеска е последен ден да го пријавите персоналецот 
15.03.2017  Вечер Денес истекува рокот за поднесување Годишна даночна пријава 
15.03.2017  Дневник Уште денес можност за поднесување годишна даночна пријава External
15.03.2017  Нова Македонија Е.Р  Граѓаните во иднина нема да мораат да поднесуваат годишна даночна пријава 
15.03.2017  Утрински весник Пријавување на персоналец уште денес 
13.03.2017  Вест Многу јавни претпријатија должници на државата 
13.03.2017  Дневник А.Т  Над 4.300 фирми и граѓани на УЈП и должат 232 милиони евра External
13.03.2017  Слободен печат  Македонија пат должи 8,6 милиони евра за данок 
13.03.2017  Утрински весник Со долг од 10,9 милиони евра, Отекс е најголем должник на УЈП External
10.03.2017  Вечер Досега 10.000 штипјани доставиле даночни пријави за дополнителни приходи 
Страници:  
http://www.ujp.gov.mk
© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија