Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
Recnik
(CEF) Центар за развој на финансиите

Центарот за развој на финансиите (CEF) има за цел поддршка во развојот на капацитетите во менаџирањето на јавните финансии, даночната политика и администрација, и реформите во централното банкарство преку обезбедување на високо квалитетни практични програми и обуки (работилници, семинари, сертифицирани програми) и поттикнување на регионалната соработка.

Во насока да се унапреди регионалната соработка, од страна на Центарот за развој на финансиите (CEF) се спроведува проект за поддршка на даночните администрации во Југоисточна Европа со цел зајакнување на капацитетите на даночните управи и справување со предизвиците со кои се соочуваат.

Учество во активности во рамки на годишната програма на ЦЕФ:

  • 2017 година – 12 вработени од УЈП учествуваа на 7 настани (конференции и работилници) организирани од Центарот за развој на финансиите во Љубљана, Словенија.
 


© Управа за јавни приходи на Република Македонија