Etax
Физички лица Правни лица Меѓународни организации
Пребарување на даночни
обврзници
Внесете назив, седиште, единствен даночен број (ЕДБ) или матичен број (МБ) на даночниот обврзник
П
В
С
Ч
П
С
Н
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Recnik
Даночни приходи во 2014 година

- износи во милиони денари
- релација - индекси

ДАНОЧНИ ПРИХОДИ
НАПЛАТA
01.01.- 31.12.2014
НАПЛАТA
01.01.- 31.12.2013
ИНДЕКС:
2014/2013
Данок на добивка 5.060 4.420 114.49
Персонален данок на доход 12.321 10.255 120.15
Данок на додадена вредност 43.859 39.835 110.10
ВКУПНО 61.240 54.509 112.35

 

 


© Управа за јавни приходи на Република Северна Македонија